Citroën A t/m ZX markt

het grootste franse autotreffen van het zuiden

Over ons

NIEUWS: nieuwe locatie


Terug naar overzicht

15-12-2019

Schutterspark evenementen terrein

Dichtbij de Rode Beek liggen de Pompgebouwen die een markant punt vormen in het Schutterspark. In de tijd van de mijnindustrie werd hierin het grondwater gefilterd. Na zorgvuldige restauratie zijn ze nu in gebruik als feest-evenement locatie. Er zijn 3 hallen: (Pompgebouw 1), Themahal voor feesten (Pompgebouw 2), Theater- en muziekhal (Pompgebouw 3). Expo hal In het Brunssumse Schutterspark liggen vier pompgebouwen. Drie zijn er gebouwd rond 1929, één gebouw stamt uit de jaren 1942/1943. De gebouwen werden oorspronkelijk aangelegd door de Staatsmijnen en werden gebruikt om grondwater te ontijzeren dat vervolgens werd getransporteerd naar twee watertorens bij de staatsmijn Hendrik. Het water werd gebruikt voor bedrijfsdoeleinden, maar voorzag ook Brunssumse woningen van kraanwater. De pompgebouwen, elk tussen de 350 en 375 vierkante meter groot, behoren tot de laatste historische industriële restanten van de Brunssumse mijngeschiedenis. Het evenemententerrein van 30.000 m2 is geschikt voor diverse outdoor-activiteiten. Rondom het terrein kunnen gasten kamperen.

 terrein.jpg


Terug naar overzicht


(klik op de foto om te vergroten)

 Wij zijn gefascineerde liefhebbers  van de Franse automerken, maar vooral van de Citroën. Alles doen wij op vrijwillige basis en met veel elan. Daarom ook vragen wij geen entree maar ieder die ons een warm hart toe wil en kan dragen vragen wij een vrijwillige bijdrage. Die vindt u in/aan onze  "club-tent" als u  naar het evenementen terrein wilt gaan.  Wij zijn u dankbaar voor uw bijdrage dat mag hier reeds gezegd zijn.

INDIEN U VEEL MEER FOTOMATERIAAL WILT ZIEN GA DAN NAAR ONZE FACEBOOKPAGINA  daar vindt u foto's van diverse fotografen en kiekjes van  hobby fotografen klik op het FB-logo hieronder

 

 En voor de lekkerste koffie met vlaai of een hartige hap ga je naar de 

Brasserie "Schutterehuuske" 
  • huske-brasserie
  • terras
  • pannekeok